GF Vigör
År 1958 hade fjorton kvinnor från Klappe utanför Viken gymnastiska övningar i Rödmossens skola, vilket blev upprinnelsen till Gymnastikföreningen Vigör. Till en början var de namnlösa, men efter en pristävling om namnet, med 4 liter päron som pris, vaskades namnet GF Vigör fram. I Rödmossen fanns det bara utrymme för en grupp, men när Bäckaskolans gymnastiksal blev klar flyttades verksamheten dit. Föreningen kunde nu öka till två grupper och intresset ökade i rask takt med barn-, ungdoms-, pojk-, äldre-, och mor- och barngymnastik samt blandad motion. Tävlingsverksamhet inleddes och 1967 vann föreningen sitt första serieguld. Det var flickorna som stod för tävlingsverksamheten. Med Sporthallen på nya Vikenskolan utökades möjligheterna ytterligare och föreningen upplevde en storhetstid med ca 450 medlemmar. Även jazzdans och volleyboll ingick i föreningens program. År 1983 startade Rudi Zangerl en trampolinsektion. Den växte snabbt och fick ett femtiotal utövare, tävlingsverksamhet och barngrupper.
Föreningens stora eldsjäl var dess initiativtagare Greta Hall. Hon var inte bara Vigörs ordförande under 23 år utan också aktiv och ledare i de olika grupperna. Även Martha Arnspång har mångårigt förflutet som föreningskassör och ledare. Verksamheten minskade något inför millennieskiftet, men omfattar fortfarande ett stort antal barn, ungdomar, vuxna och äldre.[1]
[1] HD 1978-08-28; Byaluren 2011:35.
Utdrag ur Höganäs Kommuns bokverk, Kullahalvön mellan istid och kommunreformer. Idrotten på Kullahalvöns landsbygd av Inge Jolfson.